Sociaal jaarverslag 2017

Algemeen

Het jaar 2017 is voor Stichting Boerderij Gijbeland (SBG) een goed jaar geweest. Het bestuur van de stichting vergaderde 4 keer, waarbij de reguliere onderwerpen aan de orde kwamen.

De huurders

In 2017 was er geen wijziging in het huurdersbestand van de stichting. Met de gemeente Molenwaard sloten we een overeenkomst voor de huur van het Jeugdhonk tot en met 31 december 2018. Vanaf 1 januari 2019 zal de gemeente geen gebruik meer maken van het Jeugdhonk in de Buitenschuur.

Alle huurders zijn verenigd in het zogenaamde Gebruikersplatform. In dit platform worden gezamenlijke activiteiten besproken zoals de klusdagen en de tweejaarlijkse Boerderijdag. Het Gebruikersplatform kwam drie keer bij elkaar.

De klusdagen

Om de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden, organiseren we jaarlijks twee klusdagen. Deze worden gehouden op de laatste zaterdag van maart en september. Hierbij steken vrijwilligers van de verenigingen en stichtingen die gebruik maken van de faciliteiten van Boerderij Gijbeland op een zaterdagmorgen de handen uit de mouwen. We hebben weer 2 productieve en gezellige dagen gehad in 2017.

Op zaterdag 25 maart was de eerste klusdag van het jaar. Wat waren de resultaten:

 1. De Buitenschuur verder in de zwarte coating gezet.
 2. De kozijnen de deuren van de Buitenschuur geverfd.
 3. De paal met richtingaanwijzers van de gebruikers van Boerderij Gijbeland geplaatst.
 4. De kozijnen en ramen van de buitenkant van het achterhuis gewassen.
 5. De achtergevel van de boerderij in de zwarte coating gezet.
 6. De achtergevel van de boerderij in de zwarte coating gezet.

Op zaterdagmorgen 29 september was onze tweede klusdag:

 1. De lekkage van het schuurtje is gerepareerd.
 2. De trap is geverfd.
 3. De ramen zijn gezeemd.
 4. De nieuwe brievenbussen zijn geplaatst.
 5. De sloot is gereinigd
 6. De spinnenwebben op de achterzolder zijn weggehaald.

Het aangename hebben we met het nuttige verenigd. Er was voldoende tijd voor onderlinge gezelligheid, koffie met koek en de traditionele afsluiting met een hapje en een drankje.

Boerderijdag

Eenmaal in de twee jaar organiseren de huurders samen met het bestuur van de stichting een Boerderijdag. De Boerderijdag bij Boerderij Gijbeland is een begrip in de streek geworden. We zijn in 2017 al weer begonnen met de voorbereidingen voor de Boerderijdag van 8 september 2018.

Alle deelnemers kijken met veel plezier terug op deze fantastische dag. Met de beleving van deze dag in het achterhoofd kijken we nu al uit naar de tweede zaterdag van september 2018!

Ten slotte

De huurders zorgen ervoor dat er tijdens de gehele week gebruik gemaakt wordt van de faciliteiten van Boerderij Gijbeland. Met recht kan worden geconstateerd dat Boerderij Gijbeland een belangrijke functie in de plaatselijke samenleving heeft verworven.

Downloads