01 jun

Expositie Samengevoegd

In museum Het Voorhuis te Bleskensgraaf is vanaf 2 februari tot en met 1 juni 2019 de expositie Samengevoegd te zien.
Door een fusie van de gemeenten Molenwaard en Giessenlanden is op 1 januari 2019 gemeente Molenlanden ontstaan. Deze herindeling was de aanleiding voor de expositie Samengevoegd. We beperken ons tot de zeven zelfstandige gemeenten die per 1 januari 1986 werden samengevoegd tot gemeente Graafstroom. De dorpen Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas en Wijngaarden zijn het werkgebied van de Historische Vereniging Binnenwaard. We sluiten af met gemeente Graafstroom.

Er is veel beeldmateriaal te zien van de desbetreffende dorpen zoals: gemeenteraden, burgemeesters, secretarissen, ambtenaren, gemeentehuizen en secretarieƫn, en bestuurlijke hoogtepunten et cetera. Afscheidscadeaus en allerlei voorwerpen die gebruikt werden op de verschillende secretarieƫn/ gemeentehuizen herinneren aan de zeven zelfstandige gemeenten.

Bezoekers kunnen in het museum meedoen met een prijsvraag. Tijdens de openstelling van 1 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

Organisator
Historische Vereniging Binnenwaard

Verder in de toekomst

Alle activiteiten op de agenda
28 sep

Klusdag Boerderij Gijbeland

Bent u er ook weer bij? Op zaterdag 28 september 2019 is weer een klusdag gepland en er is genoeg te doen! Maar met vele handen maken we het werk licht. We beginnen weer om 8 uur en verwachten rond 12.15 af te sluiten met een drankje en een hapje. Welkom!

Meer informatie